Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επαναφορά Φωτογραφιών στο Facebook μετά από Διαγραφή

επαναφορά φωτογραφιών στο facebook 03

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Dual Boot ή Multi Boot και πρόσθεση δεύτερου Λειτουργικού Συστήματος

Παράδειγμα Dual Boot κατά την εκκίνηση επιλέγοντας Ubuntu 
ή Windows

         Περιγραφή

Το Dual Boot ή Multi Boot, είναι η η διαμόρφωση του λειτουργικού συστήματος που επιτρέπει στο χρήστη να εκκινήσει το σύστημα του υπολογιστή από το ένα από τα δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα και τα δύο στον ίδιο σκληρό δίσκο. Το λειτουργικό σύστημα που έχει φορτωθεί δίνεται ελέγχο, συνήθως μέσω ενός προγράμματος διαχείρισης εκκίνησης, που θα αντικαταστήσει την αρχική MBR φορτίο, αντί του ενός λειτουργικού συστήματος.



                                 Διαμιουργία του Dual Boot

Για να κάνουμε τον υπολογιστή μας να μπορέσει να bootάρει με παραπάνω από 1 Λ.Σ, πρέπει πρώτα,  τον σκληρό δίσκο (Hard Disc), να τον χωρίσουμε σε 2 μέρη, τα λεγόμενα, Partitions.
Πίνακας Ελέγχου

Για να το κάνουμε  αυτό, πάμε --> Έναρξη  --> Πίνακας Ελέγχου  -->  Εργαλεία διαχείρησης  -->  Διαχείρηση υπολογιστή  --> Διαχείρηση δίσκων. Κάνουμε δεξί κλικ στο δισκο (C:) και επιλέγουμε συρρίκνωση τόμου. Πέριμένουμε μερικά δευτερόλεπτα, και μας χωρίζει τον δίσκο σε 2 τόμους (Partitions)       

            




Διαχείρηση Υπολογιστή
Αυτό ήταν!!! Χωρίσαμε τον δίσκο μας σε 2 μέρη για να  βάλουμε και δεύτερο ΛΣ της αρέσκειάς μας.

Και τώρα είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε και δεύτερο ΛΣ στο 2ο μέρος του σκληρού μας δίσκου.

                                                       
Διαχείρηση Δίσκων
        
























               Εγκατάσταση 2ου Λειτουργικού Συστήματος 

1ο βήμα: τοποθετούμε το δίσκο CD-DVD, στον οδηγό του PC μας. Ή USB drive στον ειδικό υποδοχέα usb. (συνήθως βρήσκεται στα πλαϊνά μέρη του PC μας).
2ο βήμα: κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή
3ο βήμα: κατα την εκκίνηση, πατάμε το πλήκτρο F2, (αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τι τύπο pc έχετε) για να μπούμε στο BIOS.
4ο βήμα:  επιλέγουμε  με ποιόν τρόπο θα bootάρει ο υπολογιστής. Τού λέμε απο CD-DVD ή USB flash drive καθώς επίσης, σε ποιό μέρος του σκληρού δίσκου θα εγκαταστίσει το νέο Λειτουργικό Σύστημα.
5ο βήμα: Μετά την επιλογή σε ποιό σκληρό θα εγκαταστήσει το Λ.Σ., θα φορτώσουν τα νέα αρχεία απο το DVD. Απο 'κει και ύστερα, ακολουθείστε τα μηνύματα στην οθόνη.

Σημείωση:   Τo Λειτουργικό Σύστημα Linux, ή η οποιαδήποτε έκδοσή της (Mint 14,15,16) και UBUNDU, είναι συστήματα ελεύθερους κώδικα. Δηλ. δεν υπάρχει κλειδί ενεργοποίησης (activaton key) όπως  υπάρχει στα Windows.


Αυτό ήταν!!!
Καλή επιτυχία.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Linux Mint

Το Desktop toy Linix Mint
Το Linux Mint είναι μια από τις πολλές διανομές Linux που κυκλοφορούν. Βασίζεται στη διανομή Ubuntu ή Debian testing αναλόγως την αντίστοιχη έκδοση, και δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα, ώστε να παρέχεται καλύτερη υποστήριξη. Αναπτύχθηκε για να είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη και ιδιαίτερα σε νέους χρήστες, είναι διανομή με επιφάνεια εργασίας (desktop) και μενού προγραμμάτων, αρκετά εργαλεία διαμόρφωσης, και δυνατότητα εγκατάστασης από το διαδίκτυο. Σήμερα έχει περίπου τον ίδιο αριθμό χρηστών με το Ubuntu, από το όποιο φτιάχτηκε η πρώτη του έκδοση. Διατίθεται για κατέβασμα εδώ σε ποικιλία προ-εγκαταστημένων περιβαλλόντων εργασίας
Καθώς είναι 


Δημιουργούνται δύο εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος κάθε χρόνο, με κάθε μια να εμφανίζεται περίπου ένα μήνα μετά την αντίστοιχη του Ubuntu. Κάθε έκδοση λαμβάνει αύξοντα ακέραιο αριθμό και μια κωδική ονομασία. Η ονομασία είναι ένα γυναικείο όνομα.